Reia R
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Reia
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Reiå november 1997

Vel overstått JanAm

Da er JanAm-konkurransen fordøyd sammen med redaksjonens marsipankake. Vår holdning er at korpset må være meget godt fornøyd med både innsats og resultat. Med vår femte plass ble vi Rogalands nest beste korps. Konkurransen viste at korpsene i Rogaland fortsatt ligger en del etter korpsene fra Hordaland. Vårt råd til arrangørene er en divisjonsinndelt konkurranse. Dessuten ønsker vi å spille for et større publikum (ikke bare for våre venner fra Nærbø). Er bedre markedsføring nøkkelen? KHM stiller seg positive til profesjonell veiledning foran neste års JanAm.

Resultatservice JanAm
Vi bringer her en eksklusiv oversikt over årets plassering samt alle tidligere poengsummer.

Nr.Korps199219931994199519961997
1.Sandvikens Ungdomskorps103103
2.Alvøens Musikkforening9798
3.Stavanger Musikkorps av 191910010099989597
4.Strusshamn Musikkforening9510295
5.Klepp Hornmusikk9996 979596 93
6.Haugesund Janitsjarorkester7992
7.Kvadrat Musikkorps8488 888488
8.Egersund Musikkorps102991028987
9.Haugesund Ungdomskorps 87869887
10.Bryne Musikkorps90 868192 86
11.Nærbø Musikkorps92 98898685
12.Stavanger Janitsjar9588838084
Jernbanens Musikkorps9494979290
Phillips Janitsjar88.5909482
Tysvær Musikkforening908680
Skjold Nesttun Janitsjar9794
Eigersund Blåseorkester9094
Erdal Ungdomskorps88 86
Kvernevik Janitsjar98

Dommeruttalelser

DOMMER 1, JOHANNES MANGERSNES
Fifth Suite:
 • Hoe Down:
  Flott klang-teknisk elegant spel av klarinettane - detaljer høyrest- korpset har flott kontroll over musikken -de spelar godt saman -detaljer kjem fram. Gode klanglege variasjonar. Noko forsert ff til tider. God heilskap.

 • Sarabande:
  Fin start - balansert. Ikkje heilt balansert frå a og utover. Flott klang frå a og utover. Tendensar til å gå litt over "streken" i cresc etter 33. Vakker avslutning. *Flott karakter i i første del. Detaljer kjem klart fram. De greier ikkje oppretthalda same klanglege kvalitet i f-ff. Ein meir bevisst balanse her frå musikantane.

 • Hora
  Sjølv om de visar mange framifrå tekniske detaljer blir denne satsen litt uryddig og usikker. Detaljer blir borte, tempo varierer umotivert. Det virkar som dette enno er litt i overkant.

Mission Impossible
Ein annleis avslutning som eg likte isolert-men som ikkje passa inn i dette programmet.

Generelt:
Eit svært bra korps. Flott klang, godt samspel. Nokre går litt for hardt ut i f og ff. Trekkjer litt ned.

Program:
OK med Reed. De burde stoppa der. Då hadde konserten hatt ein ide og heilskap. No verka det brått tilfeldig det heile.

DOMMER 2, ARNFINN DALHAUG

Fifth Suite:

 • Hoe Down:
  Bra åpning,-bra klang-kultivert spill i, klarinett -noe uklart frem mot 47 i treblås. Noe sterk messing i tutti f-ff. Ellers mye bra. Også i DC er det uklart og upresist fram til 47. Samme i saks 91. Likevel er helheten veldig bra - god klang - fin stil og fremfor alt - rent..

 • Sarabande:
  Her får dere litt problem med intoneringen i saks. Også i lys treblås videre er det noe urent - men klangen er bra - tutti etter 33 noe dominant messing i ff. Men mye bra her. Kunne ønske mer solistisk preg i solo-innslag - f.eks. klareuphsaks-,men mye bra.

 • Yamabushi:
  Bra åpning i slagverk - noe sterkt i forh. til fl.piccolo. 56 blir veldig hard - i småmessing spesielt. Samme 91 klangen virker fosert - vanskelig å få helhet. Noe urent i avslutning.

 • Hora:
  Mektig åpning. Noe hard klang her også. Bedre fra 5. Teknisk uklart fram mot 33 og 77 ff er altfor hard i småmessing. Detaljer kommer bort. Klarhet i teknisk vanskelig partier er ikke bra. Det er svært mye bra i dette stykke, men jeg må trekke dere for balanseproblem spesielt i f-ff. Likevel er helheten ganske bra.

Missison Impossible:
Fint driv i spillet-noe urent i saks-småmessing. Noe hard f-ff her. Mange detaljer ble borte.

Det er veldig mye bra i korpset. Jeg må trekke dere for spesielt problemer dere har med balansen. I f-ff er det vanskelig å få "hele bildet". Messing blir for sterk og til tider hard og forsert. Av og til har dere også en del urenheter som det må trekkes for. Likevel synest jeg dette er et meget fint korps. God klang-bra teknikk og mange fine prestasjoner.

Programmet kunne muligens vært foruten Mission impossible når dere likevel lar det bli så dominert av Alfred Reed.

En uavhengig vurdering av KHM's innsats under Jan-Am

av Brit Johnsrud

Høstens store begivenhet er i skrivende stund nettopp avsluttet og undertegnede har blitt bedt om å kommentere konkurransen. Som den sanne korpsentusiast og Klepptilhenger jeg er kunne jeg ikke si nei til dette.

Jeg vil derimot opplyse om at mine synspunkter er høyst personlige og på ingen måte påvirket av d ommerne og partituret.

Aller først vil jeg takke for en fin framførelse av Klepp Hornmusikk. Dere har en flott klang i korpset, mye spilleglede, musikalitet og energi. Det er aldri kjedelig å høre på dere. Det eneste jeg hadde å utsette var litt ubalanse mellom treblås og messing. Med dette mener jeg litt for mye trompet og for lite horn ( Det blir aldri for mye horn for en hornist!!!). Det var til tider også litt urent, men totalt sett en veldig bra framførelse. Kjekt at dere hadde med video til Mission Impossible Theme.

Konkurransen bar preg av et høyt nivå, ikke minst på grunn av Hordalandskorpsene. Rogalandskorpsene gjorde også en fin innsats, og Klepp kan være stolte av å være Jærens beste korps og av og til Rogalands beste, det kommer an på dommerne og programmet. Jeg tror dere hadde kommet høyere hvis dere hadde spilt et enda mer variert program., men det er like viktig å tenke på hva korpset lærer mest av, og da er det ingen tvil. Alfred Reed's 5th suite er en utfordring og da får det være så som så med programpoeng. Det viktigste er at korpset er bevisst på hvorfor man er med på en slik konkurranse, og det tror jeg Klepp er. Det var tross alt bare 1 poeng som skilte dere og 1919 på spillet. Jeg synes dette forklarer mye, og dette er et tankekors til neste år. Dere har valget mellom å spille marsj, vals og stykke og få flere programpoeng, eller spille det som korpset får mest igjen av. Det går an å kombinere dette.

Til slutt vil jeg si at Jan-Am er en konkurranse som uten tvil har vært med på å høyne nivået på korpsene, men jeg synes det er på tide med en divisjonsinndeling. Det er tross alt bedre psykologisk for ett korps å komme på første plass i 2.divisjon enn å komme langt nede på lista i en divisjon. Poengene vil være mer jevnt fordelt med to divisjoner. Dette bør tas opp med NMF-Rogaland, hvis korpset ønsker det da. Vi må heller ikke glemme at det viktigste er ikke hvor mye poeng man får, men heller jobbe fram mot neste musikalske mål. Amatørkorps skal være gøy og lystbetont, og det vet jeg er unødvendig å fortelle Klepp Hornmusikk. Takk for den holdningen dere har til hobbyen deres, og stå på!

Med korpshilsen Brit Johnsrud
( støttemedlem, horninstruktør, eksdirigent JMK )

Aktivitetstplan vinteren 1997/1998

16.11.97Spilling volleyballkamp i Klepphallen kl. 12:30
6-13-20-22. des Spilling julegatene i Sandnes
12.12.97Tyrolerspilling Statoil. Juleavslutning i Smuget
14.12.97Spilling Klepp Handelslag og trekning julelotteri (kafeen Handelslaget)
18.12.97Øvelse i Klepp Rådhus
29.12.97Ekstraøvelse i Klepp Rådhus
03.01.98Generalprøve til nyttårskonserten i Klepp Rådhus
04.01.98Nyttårskonsertene 1998 med Sigmund Groven
28.03.98Ønskekonsert i Storstova
17.05.98Tradisjonell 17.maispilling
05.06.98Årsmøte
07.06.98Promenadekonsert i Kleppe Loen
13.06.98Klepp Sanitetsforening, marsjoppdrag
24-28juni '98Korpstur til Irland

Ønskekonserten 28. mars 1998

av reporter Kristina Hamre

Som dere nå har forstått har dette arrangementet tatt en litt annen vending enn hva vi først antok, med en syngedame som "trekkplaster". Det skrives "trekkplaster" i hermetegn, da det kan diskuteres hvorvidt det er solisten eller Hornmusikken som er det virkelige trekkplaster. Jeg tror konklusjonen er klar som dagen, det må være Hornmusikken. Nok skryt.

BJELLEKLANG kommer altså til Jæren for å være med på Ønskekonserten, som er et samarbeid mellom Klepp Hornmusikk og Jærbladet. (og alle jentene i Hornmusikken er storfornøyde med et slikt rikholdig utvalg av mannlige solister?).

Kontakten ble opprettet direkte med en av gruppens medlemmer, Robert Skrolsvik, med hjelp fra Rune Sørsdal i Storstova og de er absolutt på bølgelengde. Bjelleklang synes dette høres ut som et morsomt arrangement og "kunne ikke se noen grunn til at de ikke skulle delta på denne konserten"! Det foreligger allerede noen av deres låter arrangert for gruppen og janitsjar korps og andre ting arrangeres etter behov. Jeg er redd Sigve har en konkurrent når det gjelder "Gud, hvor du er deilig" (eller er konkurransen kanskje omvendt) De synes i alle fall at det var veldig moro å høre at vi allerede hadde dette stykket i vårt repertoar og jeg har stor tro på at dette kan bli veldig moro for alle parter.

NYKO 98

av redaktør Johnne

En herlig høst er over og vi er gått inn i vinterens hvite mystikk. Denne årstiden åpenbarer minst to spennende ting seg; nemlig julenissen og Nyttårskonsertene. NYKO har for KHM minst 2 hensikter; gjøre oss selv og publikum glade og å tjene penger til korpskassen. Der blir ingen overraskelser når det gjelder selve konsertsalen i år (utrolig nok). Vi ønsker å perfeksjonere bruken av det utstyret som allerede benyttes. Derimot vil selve programbladet bli av en karakter som gjør det til en spennende souvenir.

Solisten er for tiden på turné i USA, men vi har nylig vært i kontakt med Sigmund Groven, og han ser frem til møtet med oss. Det er nå opp til hver en av oss å hente inspirasjon og være positive i forhold til tanken på mye øving mot 2 konserter. Komiteen for NYKO ser frem til de 5. Nyttårskonsertene med glede og forventning. Billettsalget er i november forbeholdt støttemedlemmer. Torsdag 4. Desember legges billettene ut for salg på korpsøvelsen. Fra fredag 5. Desember kan billetter kjøpes fritt hos Modell Frisør ved Klepp Handelslag.

Etterlysning:

Vi i redaksjonen behøver litt hjelp for å fortelle Klepp Hornmusikk sin historie. I første omgang er vi på jakt etter bilder av tidligere dirigenter i korpset. Kan det være at akkurat du sitter med et sjeldent bilde? Vi er også på jakt etter de gamle møteprotokollene som en eller annen forhåpentligvis har liggende på loftet. Andre historiske gjenstander eller historier tilknyttet Klepp Hornmusikk mottas med takk. Kontaktperson er Sonja M.S. Lund.

Vindusvask Klepp Sparebank

15. nov: Sigve Ellingsen, Ann Elin Søyland, Ingvild Braut, Jorunn Erga Steinsland, Bjørn Granberg
12. des: Øystein Braut, Monika Lønning, Gretha Braut, Kjetil Fuglestad, Maria Haugedal

Dersom ikke noe annet blir avtalt skal det vaskes kl. 9.00 på oppsatt dato. Første i hver gruppe er ansvarlig for at det blir vasket og henter traktor. Dersom tidspunktet ikke passer må du selv sørge for å bytte med noen andre. Vaskelisteansvarlig: Eli Ellingsen

Hørt & Blåst

*** En anonym talsmann for F i sjette ( FFFFFF ) sier i en kommentar til Reiå at organisasjonen er meget godt fornøyd med dommerkommentarene fra Jan-Am. *** Kasserer ber innstendig om at medlemskontingenten betales snarest. Represalier kan ventes for de som ikke punger ut! *** En gladmelding: Juleavslutningen vil foregå i Smuget. Her blir det hæla i taket, dansemusikk fra Syrebandet m. gjester og møje voluminøst drøs. *** Enda er ikke internetttilgang et krav for å spille i KHM, men her følger en melding fra internettsersjanten i Trondheim: SAKMILs verdensvevsider har flyttet på seg. Den nye adressen er http://www.pvv.org/~hallsteo/sakmil/, og alle som har bokmerker eller linker til SAKMILs sider bør endre disse. ***

Flotte dresser i alle størrelser: kun kr 50,-

Alt skal bort. Vi selger så lenge varebeholdningen holder. NB! Vi har nylig flyttet vårt utsalgssted fra Hellestø til Markvegen 7 Ole's Konfeksjon

Reiå

 • Oversikt

 • Reiå på internett
 • Reiå som PDF

  Gamle utgaver:

 • Reiå juli 2001
 • Reiå november 2000
 • Reiå juni 2000
 • Reiå januar 2000
 • Reiå august 1999
 • Reiå mai 1999
 • Reiå november 1998
 • Reiå september 1998
 • Reiå juni 1998
 • Reiå mars 1998
 • Reiå desember 1997
 • Reiå november 1997
 • Reiå september 1997
 • Reiå august 1997
 • Reiå mai 1997
 • Reiå april 1997
 • Reiå februar 1997
 • Reiå desember 1996
 • Reiå oktober 1996
 • Reiå september 1996
 • Reiå juli 1996
 • Reiå april 1996
 • Reiå mars 1996
 • Reiå november 1995
 • Reiå oktober 1995

 • Klepp Hornmusikk © 1997 - 2024Postboks 129, N-4358 KLEPPE