Korps R1
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Korps hoved
Aktuelt
Kontakt
Korpset

Dirigenten
Historie
Vedtekter
Visjon
 

Multimedia
Relaterte sider

Per Ingvar Iversen (1994 - 1999)

Per Ingvar Iversen er her i distriktet først og fremst kjent for sin traktering av fagotten, men han startet sin musikalske karriere som klarinettist i Flekkerøy skolekorps i 1956. Allerede etter 8 år her overtok han som korpsets faste dirigent.

Per Iversen
Per Iversen
Etter endt utdannelse i Bergen flyttet Per til Sandnes i 1970. Her ble han ansatt som bymusiker. I tillegg til å spille fagott i Sandnes Orkesterforening, har han hatt sitt daglige virke ved Giske Ungdomsskole: Per har også vært svært aktiv i musikkmiljøet i Sandnes, og han var blant annet dirigent for Stangeland Skolekorps i over 20 år. I tillegg har han vært dirigent for skolekorpsenes kretskorps, samt både foran og bak dirigentpulten i Sverre Sigurdson Musikkorps. På NMF Rogalands sommerkurs har han vært mye brukt både som instruktør og dirigent, han har vært medlem av skolekonsertgruppen "Collegium Musicum", medlem i sandnesgauk-orkesteret "Gauken" og fagottist i Stavanger Symfoniorkester.

Per har også gjort seg internasjonalt bemerket. Han har markert seg som dirigent ved International Music Camp i North Dakota, USA, og også deltatt på flere dirigentkurs under ledelse av bl.a. Prof. Fransic McBeth og Prof. James Jurrens i USA.

På Nyttårskonsertene 1997 ble Per Iversen tildelt NMF's hederstegn for dirigenter, som er den høyeste utmerkelse en dirigent kan få i Norge. Overraskelsen var stor da Tom Brevik, president i Norges Musikkorps Forbund og tidligere klassekamerat av Per, overrakte medalje og diplom.

Per dirigerte Klepp Hornmusikk fra 1994 til 1999, og løftet det musikalske nivået betydelig i løpet av denne perioden. Dette har tydeligvis også vært gode år for Per, for den dag i dag dukker han til stadighet opp på korpsets konserter, seminarer og øvelser for et trivelig gjensyn.

Dirigenten

 •  
 • Oversikt
   
 •  
 • Arild Mjaaland (1999 - )
 •  
 • Per Ingvar Iversen (1994 - 1999)
 •  
 • Alle dirigenter (1957 - )
  Klepp Hornmusikk © 1997 - 2024Postboks 129, N-4358 KLEPPE