Korps R1
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Korps hoved
Aktuelt
Kontakt
Korpset

Dirigenten
Historie
Notearkiv
Nyttårskonsert
Statistikk
Styret
Utbrytere
Utvalg
Vedtekter
Visjon
 

Multimedia
Relaterte sider

Per Ingvar Iversen (1994 - 1999)

Per Ingvar Iversen er her i distriktet først og fremst kjent for sin traktering av fagotten, men han startet sin musikalske karriere som klarinettist i Flekkerøy skolekorps i 1956. Allerede etter 8 år her overtok han som korpsets faste dirigent.

Per Iversen
Per Iversen
Etter endt utdannelse i Bergen flyttet Per til Sandnes i 1970. Her ble han ansatt som bymusiker. I tillegg til å spille fagott i Sandnes Orkesterforening, har han hatt sitt daglige virke ved Giske Ungdomsskole: Per har også vært svært aktiv i musikkmiljøet i Sandnes, og han var blant annet dirigent for Stangeland Skolekorps i over 20 år. I tillegg har han vært dirigent for skolekorpsenes kretskorps, samt både foran og bak dirigentpulten i Sverre Sigurdson Musikkorps. På NMF Rogalands sommerkurs har han vært mye brukt både som instruktør og dirigent, han har vært medlem av skolekonsertgruppen "Collegium Musicum", medlem i sandnesgauk-orkesteret "Gauken" og fagottist i Stavanger Symfoniorkester.

Per har også gjort seg internasjonalt bemerket. Han har markert seg som dirigent ved International Music Camp i North Dakota, USA, og også deltatt på flere dirigentkurs under ledelse av bl.a. Prof. Fransic McBeth og Prof. James Jurrens i USA.

På Nyttårskonsertene 1997 ble Per Iversen tildelt NMF's hederstegn for dirigenter, som er den høyeste utmerkelse en dirigent kan få i Norge. Overraskelsen var stor da Tom Brevik, president i Norges Musikkorps Forbund og tidligere klassekamerat av Per, overrakte medalje og diplom.

Per dirigerte Klepp Hornmusikk fra 1994 til 1999, og løftet det musikalske nivået betydelig i løpet av denne perioden. Dette har tydeligvis også vært gode år for Per, for den dag i dag dukker han til stadighet opp på korpsets konserter, seminarer og øvelser for et trivelig gjensyn.

Dirigenten

 •  
 • Oversikt
   
 •  
 • Arild Mjaaland (1999 - )
 •  
 • Per Ingvar Iversen (1994 - 1999)
 •  
 • Alle dirigenter (1957 - )
  Klepp Hornmusikk © 1997 - 2023Postboks 129, N-4358 KLEPPE