Aktuelt nyheter
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Aktuelt hoved
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Nyheter
Reiå
Vindusvask
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Klepp Hornmusikk mot ny verdensrekord?

År 2000 er et spesielt år, både fordi det er skuddår (hele hundreår er normalt ikke skuddår, unntatt når årstallet er delelig med 400) og fordi det er det siste året i det andre årtusenet. Et lite utvalg medlemmer i Klepp Hornmusikk syntes derfor det ville være på sin plass at korpset også fant på noe helt spesielt dette året - noe som ingen andre har gjort og som heller ikke vil bli gjentatt med det første. Hva er da mer naturlig enn å prøve å sette en ny verdensrekord?

Påfunnet kom som resultat av et besøk på Finnegans Pub på Sandnes 1. mars. Her inntok forsamlingen blant annet Guinness-øl, og dermed ble ideen født: Vi skal i Guinness Rekordbok! Hva skal man så sette rekord i?

Joda, her er hele opplegget: Klepp Hornmusikk skal forsøke å slå verdensrekorden i lengdemarsjering, dvs. marsjere lenger enn noe annet korps i hele verden har gjort før oss. I følge tall som er innhentet fra Schibsteds forlag, som er ansvarlig for den norske Guinness-utgaven, er gjeldende verdensrekord på dette området på 75.2 km. Rekorden innehas av Showband Marum i Nederland, og ble satt i 1992 etter 13 timer og 50 minutter i marsj.

I Norge har det også blitt satt en slik rekord. Det skjedde i 1988, da medlemmer fra flere telemarkskorps marsjerte fra Notodden til Seljord, en strekning på 66.2 km. De brukte 14 timer og 12 minutter på turen.

Klepp Hornmusikk sikter enda høyere: I følge de planene som nå foreligger skal korpset marsjere fra Stavanger til Egersund, en strekning som målt langs riksveg 44 er på 89 km. Om riksvegen blir den endelige ruten gjenstår å se, men det er med dette som utgangspunkt at mulighetene for rekordforsøket skal utarbeides. Foreløpig dato for rekordforsøket er satt til lørdag 19. august.

Skal det bli noe av rekordforsøket kreves det en positiv innstilling fra korpsets medlemmer. Dersom Hornmusikken ikke kan stille med spillbart korps under marsjen, er det heller ingen vits i å prøve å gjennomføre den. Det skal selvsagt spilles kontinuerlig underveis.

REKORDFORSØKET ER FORELØPIG LAGT PÅ IS

Publisert 09.03.2000 kl 00:00

OVERSIKT
  •  
  • Oversikt
  •  
  • Arkiv
    Klepp Hornmusikk © 1997 - 2022Postboks 129, N-4358 KLEPPE