Aktuelt nyheter
Til hovedsiden Topplinje
Ikke innlogget AktueltKorpsetKontaktMultimedia
Forside lyre Aktuelt hoved
Korpset
 Hva skjer?
Kalender
Nyheter
Reiå
Vindusvask
Årsmeldinger
 
Kontakt
Korpset
Multimedia
Relaterte sider

Virus- og spamsjekking av e-post

Virus og søppelpost (også kalt spam) er et fenomen som stadig øker i omfang, og som er en sann plage for de fleste av oss. Etterhvert som diverse e-postadresser av typen mottaker @ klepp-hornmusikk.com har blitt mer kjent på nettet, har omfanget av dette problemet også økt på de adressene som er definert for ulike grupper i korpset.

Det er en kjent sak at flere av korpsets medlemmer har hatt, og fremdeles har, virus på sine PC-er. Dette er det kun den enkelte PC-bruker som kan sikre seg mot, ved alltid å sørge for å ha oppdatert antivirus-programvare installert, og ellers være bevisst på hva man foretar seg på nettet.

Formaninger og pekefingre er likevel ikke nok, og Klepp Hornmusikk har nå installert skannere for både virus og søppelpost på sin e-postserver. Dette sikrer en viss filtrering av uønsket og farlig e-post som går gjennom en adresse av typen mottaker @ klepp-hornmusikk.com.

Dersom en e-post blir funnet å inneholde virus, kommer den aldri frem til sin mottaker, men blir lagt i karantene på e-postserveren i en periode før den slettes. Post som mistenkes å være spam slipper inntil videre gjennom, men får merket (Spam?) lagt til i emneteksten.

Sjekkingen foregår ved hjelp av svartelister og statistiske metoder, som genererer en poengsum. Jo flere poeng, jo desto høyere sannsynlighet for at meldingen er spam. Dersom poengsummen kommer over en viss grense, markeres meldingen som spam.

Slike e-poster kan dermed lett filtreres hos den enkelte bruker, slik at den f.eks. havner i en egen mappe i epost-leseren. Inntil videre slipper disse postene derfor gjennom til den enkelte bruker, helt til innstillingene på serveren har blitt justert til et nivå som markerer det aller meste av spam, uten å blokkere meldinger som faktisk SKAL slippe gjennom.

Mer detaljert informasjon om resultatene fra virus- og spamskanningen blir lagt til i header-feltet (normalt ikke synlig for brukeren, men en viktig del av e-posten) på hver e-post.

Dette vil trolig redusere plagene en god del, men som alltid kan man aldri være helt 100% sikker. Det er derfor lurt å ta sine forholdsregler selv også!

Publisert 13.04.2004 kl 13:00

OVERSIKT
  •  
  • Oversikt
  •  
  • Arkiv
    Klepp Hornmusikk © 1997 - 2023Postboks 129, N-4358 KLEPPE